Thursday, December 13, 2007

la altii cum se poate?

Minunati-va! In timp ce noi n-veam nici medicamente pentru pacientii umani, ce sa mai vorbim de aparatura medicala macar moderna, ambulante prea putine si un 112 pus acolo doar sa fie ( ca nimeni nu s-a gandit sa puna si localizare pe el, si oricum te taie aia de zece ori pana iti raspunde cineva ), uite ca americanii macar atata bun au facut: o masinuta de interventie speciala pentru cazuri de criminalistica veterinara. Bine, nu ca ASPCA-ul ar fi fost fondat in 1866! Nu ca ar exista o politie a animalelor mult mai competenta si mai curata decat toata politia "umana" europeana pusa cap la cap...Dar noi sa fim sanatosi, ca de animale are cine sa se ocupe! Sa mai sper inca la asa ceva in patria-muma?
Sa lasam la o parte ca nu avem o institutie care sa se ocupe de identificarea si pedepsirea cazurilor de cruzime impotriva animalelor, treaca si asta ( desi mi-e greu s-o accept), sa trecem cu vederea si asa-zisele organizatii care sug fonduri si donatii de la visatori, sau centrele de ecarisaj in care cainii sunt pusi toti laolalta, mici si mari, femele si masculi, bolnavi si sanatosi, unde sunt lasati sa moara de foame, iar "excesele" sunt parlite cu var nestins in gropi comune. O problema complicata porneste de la premise simple. Cine sunt adevaratii vinovatii? Idiotii care nu stiu ca femela+mascul ( caini sau orice ) = pui, pui pe care ii arunca in strada "sa se descurce", babele care din nemasurata mila hranesc toti maidanezii, fara sa stie ca burta plina si trai bun= pui, pui care iarasi "se descurca" si incurca cu cate o muscatura trecatorii neavizati. Ce sa mai zic de alti idioti, care, desi n-au mancare nici pentru ei, isi iau acolo un caine in curte si se asteapta sa traiasca cu apa de ploaie si frunze! Si nu in ultimul noi, toti, care vedem astfel de scene in fiecare zi si nu facem nimic...de parca am avea la cine sa ne plangem. Si astfel se inchide cercul vicios.
Link-ul va poate arata calea spre o lume pe care eu o consider civilizata ( si nu ma refer strict la americani, ca o fapta buna nu le spala pacatele. Dar asta e alta discutie...)


http://www.aspca.org/site/PageServer?pagename=cruelty_letterfromed

No comments:

give it a second thought

give it a second thought